Kunstmanifestaties    2015                         

 
HandwerkerMarktTrier

4 en 5 juli 2015 Handwerkermarkt Trier

De “Handwerkermarkt” in Trier biedt een blik in de wereld  van hoogwaardige ambachtwerken met veel nieuwe trends op het gebied van keramiek, textile, glas, goud en zilver. Ook dit jaar weer presenteren zich 70 kunstenaars in Trier met de Porta Nira als decor. Getoond wordt een mix van traditionele technieken, modern design, creatieve gebruiksvoorwerpen en tot experimentele objecte

Kunstmarkt Bergen

10 juli 2015 Kunstmarkt Bergen

In de fraaie omgeving van het oude hart van het kunstenaarsdorp Bergen, strijken vijf zomerse vrijdagavonden rond de ruïnekerk zo’n 30 kunstenaars en prima muziek neer. Het is weer tijd voor de befaamde Bergense kunstmarkten. De geschiedenis grijpt terug tot 1987, toen Cor Schmeits het initiatief namen voor wat uitgroeide tot een landelijk befaamd evenement. Tegenwoordig organiseren René de Graaf en Paul Marselje de markten. De goed gevulde kramen bieden de bezoekers een ruime variatie in stijl en techniek. Schilders, tekenaars, grafici, sieradenmakers en keramisten; ze zijn allemaal te bewonderen in de schaduw van de oude toren. En er is eerlijke straatmuziek van hoog niveau.

Geluksbrenger PePe

11 juli Kunstmarkt in Spaarndam

Kunst op straat. In de begin zeventiger jaren wist men niet wat men zag. Televisieploegen kwamen langs om het unieke fenomeen te filmen. ‘Van gewest tot gewest’, een destijds populair programma, besteedde in 1972 een hele aflevering aan de Spaarndamse kunstmarkt. Waar andere kunstmarkten door de jaren heen veranderden in halve braderieën, bleef men in Spaarndam trouw aan het opgebouwde imago: nationale kwaliteit in een dorpse omgeving, met goede muziek en zonder walmende patatkramen. Aanstaande zaterdag is het weer zo ver, de eerste markt van dit jaar.

 

Kunstmarkt Kasteel Rijckholt 2015

 

2-3 Aug Kunstmarkt Kasteel Rijckholt

Na het grote succes in afgelopen jaren zal op 1 en 2 augustus 2015 het Kunstweekend Kasteel Rijckholt worden georganiseerd. Ongeveer 60 professionele deelnemers uit binnen- en buitenland zullen dan weer een gevarieerd aanbod van eigen werken presenteren. De fraaie ambiance van kasteeltuinen en koetshuis, sfeervolle muziek, de wijnproeverij, kunsttaxatie en een aantrekkelijk programma voor de (jongere) jeugd, zullen ook dan weer ons kunstweekend maken tot een mooi evenement voor jong en oud.

 

Colour your day

29-30 Aug KunstPlein OLV Maastricht

De spectaculaire opening van KunstPlein OLV heeft de kunst-manifestatie meteen goed op de kaart gezet. Kunstenaars en bezoekers waren het unaniem eens: dit is de “ kunstmarkt” waar Maastricht behoefte aan heeft. KunstPlein OLV put uit een rijke traditie. De organisatie van een kunstevent op het Onze Lieve Vrouweplein bestond al ruim 28 jaar. Het succes betekende voor de organisatie een enorme stimulans om verder te gaan.  Dus nu staat zij voor de taak 29 en 30 augustus vorm te geven en net zo’n succes te laten worden als de eerste editie van KunstPlein OLV. Wij kijken uit naar KunstPlein OLV 2015: 29 en 30 augustus 2015. U ook?

 Europamarkt Aachen

Europamarkt voor de Ambachtelijke Kunst te Aken (D) op  6 & 7 sept. 2015

Het eerste weekend van september is het zover: dan ontmoeten meer dan 600 deelnemers uit twaalf landen elkaar in het hart van Aken voor de "Europese vakbeurs van de ambachtelijke kunst". Edelsmeden, beeldhouwers, rietvlechters, hoedenmakers, glasblazers, penseelmakers en pottenbakkers tonen rond om de Dom en het stadshuis oude ambachten en nieuwe trends in vormgeving van houd, keramiek, textiel, steen en in edelmetalen.